Om mig

Gamla saker har alltid…

”Ge svunna tiders möbler ett nytt liv, tillvarata ett fint hantverk, bevara ett kulturarv, spara miljön genom återanvändning”, detta var min affärsidé när jag startade Allmogegården 1995. Jag har sett mycket fint hantverk försvinna och ge plats för dagens fabrikstillverkade.

Min butik fick naturlig plats i den gamla 1600-tals längan på vår fyrlängade gård i Gullåkra By strax utanför Staffanstorp.

Hittar Du inget som passar i min butik har jag mer att välja på i mina lagerutrymmen. På Allmogegården finner Du ett stort urval av vackra antika & äldre möbler och inredning. Möblerna är från 1700-talet till en bit in på 1900-talet.

Du hittar såväl enstaka föremål som stolar, bord, byråer och skrivbord som hela matsalsmöblemang upptill 12-14 stolar i stilarter som rokoko, bondrokoko, gustavianskt, empire, renässans, jugend, allmoge etc. Dessutom säljer jag inredningsdetaljer som mattor, lampor, tavlor mm som passar in i miljön.

Allmogegårdens möbler, lampor mm är svensktillverkade. Du kan välja mellan att köpa möbler i befintligt skick, lite naturligt slitna eller varsamt renoverade till funktionsdugligt, vackert skick. På Allmogegården kan Du finna det mesta för att skapa en personlig miljö.

EntraVård HB tog jag över 2003, som ett komplement till Allmogegården. EntraVård säljer välkända och miljövänliga produkter för möbelrenovering och antikvård. Produkter som passar både yrkes- och hobby- renoveraren.